Hungarian (formal)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

Ingyenes felmérés

Jelentkezzen ingyenes kezelési terv készítésre:

Telefon:
+36 1 246 57 33
E-mail:
info [kukac] mk-fogszabalyozas [pont] hu

Gyermek fogszabályozás PDF Nyomtatás E-mail

 

Ideális korA fogszabályozó kezelés megkezdése már vegyesfogazat esetén, körülbelül hét éves kortól lehetséges. Ebben az életkorban már leváltódtak a frontfogak, és kinőttek az első nagyőrlők. Sok fogazati eltérés már ekkor megfigyelhető és kezelhető is. A korai vizsgálattal pedig meg tudjuk határozni a kezelés megkezdésének ideális időpontját.

Időben elvégzett kivehető fogszabályozós kezelés segítségével irányítani tudjuk az állcsontok növekedést, fejlődését, így sokszor olyan eltérések is korrigálhatók, amelyek felnőtt korban foghúzást vagy akár állkapocsműtéttel kombinált kezelést igényelnének.

Beragasztott szabályozós kezelés előkészítésére, megkönnyítésére is alkalmazható. Ebben az esetben ún. kétfázisú kezelésről beszélünk, amikor egy kivehető szabályozóval előkezeljük a pácienst annak érdekében, hogy ideális, kompromisszumok nélküli funkcionalitást és esztétikumot érjünk el. Az első fázisban a kivehető készülékkel az állcsontok helyzetét optimalizáljuk, majd a második, beragasztott szabályozós fázisban az egyes fogak optimális helyzetét is beállítjuk.

Gyermekünk sikeres logopédiai kezelését is elősegíthetjük, hiszen a hangképzésben nagyon fontos szerepe van a fogak, állcsontok ideális helyzetének.Kivehető fogszabályozóA kivehető fogszabályozó készülékeket több csoportba sorolhatjuk.

Van olyan készülék, ami csak az egyik állcsonton helyezkedik el, ezzel egyes fogak rendellenes helyzetén lehet változtatni.

A mindkét állcsonton elhelyezkedő készülékekkel ezzel szemben a fejlődésben levő páciens állcsontviszonyát is lehet befolyásolni, kihasználva annak növekedését: adott esetben meg lehet változtatni műtéti beavatkozás nélkül, már gyermekkorban fiatal betegünk arcprofilját. 
Valid XHTML and CSS. Powered by Joomla!